It is currently 15 Dec 2017 04:28

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 10 Aug 2017 22:30 
Offline

Joined: 10 Aug 2017 21:50
Posts: 6
Hello guys,

I'm starting in visual tft, and I have a mikromedia for pic32, and since yesterday when I started using the application I have this problem with it, I did a test example and see that rendering is not the only problem. The configurations appear to conform to the board specifications.


Attachments:
File comment: project_settings
project_settings.PNG
project_settings.PNG [ 178.53 KiB | Viewed 841 times ]
File comment: Example on the board
20170810_163830.jpg
20170810_163830.jpg [ 1.28 MiB | Viewed 841 times ]
File comment: Example in visual tft
screen.PNG
screen.PNG [ 167.29 KiB | Viewed 841 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: 14 Aug 2017 18:15 
Offline
mikroElektronika team
User avatar

Joined: 15 Jan 2016 12:50
Posts: 1597
Hi,

Welcome to the MikroE forum.

I'm sorry because of this inconvenience.

Which version of the compiler are you using?
Can you please update to the newest, 4.0.0 and use integrated Visual TFT?

Then, when you compile example it should work properly.

The reason why it is not displayed properly is because
graphic controller ILI9341 was not in production
for a while, that is why it was changed with ST7789V.

But the library in the newest version is made on that way,
that it recognizes which graphic controller is in use
and therfore uses TFT_Init_ST7789V_8bit(320, 240) instead
of TFT_Init_ILI9341_8bit(320, 240).

If you still have issues, please change in ...driver.c file

TFT_DataPort at PORTE;

Kind regards,
Lana


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15 Aug 2017 20:06 
Offline

Joined: 10 Aug 2017 21:50
Posts: 6
Very happy with the Mikroe partition, although the suggestion does not seem applicable to me, as I'm using Visual TFT v.4.6.1 and it does not have the device driver for this ST7789V controller, the closest of that is to the ST7715R, so I I believe that the version of the compiler used has no bearing on the nature of the problem. Thank you very much for your participation to finalize. My employer bought your board at this link:(https://shop.mikroe.com/mikromedia-3-pic32mx4) and the driver informed in the site specifications is ILI9341.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 17 Aug 2017 15:48 
Offline
mikroElektronika team
User avatar

Joined: 15 Jan 2016 12:50
Posts: 1597
Hi,

I apologize once again for the inconvenience,
ILI9341 was not in production only for a while,
and some number of mikromedia for PIC32 boards are made with ST7789V.

Please install the newest version of the compiler:

https://shop.mikroe.com/mikroc-pic32

as administrator (unzip folder, and then right click -> Run as Administrator):

In the newest version of the compiler, new version of Visual TFT
is merged with it. In that version ST7789V is supported.

You can use the same hardware pattern in the newest version of Visual TFT
(which is merged with compiler), but when you compile it with 4.0.0 version
of the compiler it will work properly, because TFT Library is changed.

Kind regards,
Lana


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: