It is currently 21 May 2018 06:19

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 09 Feb 2018 14:29 
Offline

Joined: 09 Feb 2018 14:09
Posts: 5
Hi everyone.
I have installed the Lora click package, added the paths and have some code working fine, however, when I change the MCU clock frequency the message window displays the error. :?
0 340 File 'C:\Users\Public\Documents\Mikroelektronika\mikroC PRO for PIC32\Packages\Click_Lora_RF\Uses\lora_rf_hw.c' not found,
Now it's my understanding that this is an inaccessible package file. So how do I change the clock speed? I am designing a low voltage device that requires different clock to 80 Mhz.
Can anyone confirm that changing the clock with the lora package results in this error when compiling?
Regards
Mark.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Feb 2018 15:27 
Offline
mikroElektronika team
User avatar

Joined: 25 Jan 2008 09:56
Posts: 9769
Hi,

Please, can you attach your project so I could analyze this issue ?

Regards,
Filip.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Feb 2018 16:46 
Offline

Joined: 09 Feb 2018 14:09
Posts: 5
Hi Flip, thanks for the reply.
I just quickly made this program to show you as my program is far too long (and needs cleaning up :oops: ). I have only changed the clock speed and the oscillator selection bits to Primary Osc (XT,HS,EC). I figure something is wrong with the package installation. Complies fine at 80 MHz though.
However I have found a walk around.
I found the old library on github and although not as nice I have it running at 8MHz.
On a side note.
To anyone reading this, to run a RN2903 with a MCU at 8Mhz you have to change the BAUD rate (57600) of the RN2903 to a lower value (I used 9600) or the UART communication fails. (Restart Condition, RN2903 LoRa™ Technology Module Command Reference User’s Guide page 12.)
ie Something like.
    TRISF5_bit = 0;   //Uart2 Tx... For BAUD change only.
    //.......
    LATF5_bit = 0;    //Tx low.
    Delay_us(938);   
    UART2_Init( 9600 );
    Delay_ms( 200 );
    UART2_Write(0x55);


Thanks Flip, and look forward to hearing what you find.
Regards mark.


Attachments:
forflip.zip [79.61 KiB]
Downloaded 9 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: 13 Feb 2018 16:47 
Offline

Joined: 09 Feb 2018 14:09
Posts: 5
.opps double post


Attachments:
forflip.zip [79.61 KiB]
Downloaded 8 times
Top
 Profile  
 
PostPosted: 15 Apr 2018 09:04 
Offline

Joined: 09 Feb 2018 14:09
Posts: 5
Yeah um....
Still having this issue.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 16 Apr 2018 14:40 
Offline
mikroElektronika team
User avatar

Joined: 25 Jan 2008 09:56
Posts: 9769
Hi,

I apologize for the delayed reply.

If I'm correct, just delete the #include "lora_rf.h" line and the example will compile.

Also, I suggest you to reinstall the library from the LibStock.

Regards,
Filip.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23 Apr 2018 14:16 
Offline

Joined: 09 Feb 2018 14:09
Posts: 5
Thank You Flip.
Will try and get back to you.
:mrgreen:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: